Stylus 16 stk - Kr 59.

Levering og retur

Alle varer sendes fra Norge.
Bestillinger før kl 15:30 sendes samme dag. Ordre med bank betalinger krever mer tid pga BBS/DNB sin behandlingstid.

Kontonummeret : 15035174777
Kontonavn: nordicimport.com AS
Oppgi ordrenummeret som referanse.

Vil du betale med  Vipps?
Vippsnummer: 28679.

Vipps bedrift har ikke funksjon for tilbakebetaling. Vipps tar gebyr og tilbakebetales ikke v/ avbestilling / tilbakebetaling.

Tilbakebetaling av Vipps krever bankkontonummer og Vipps og bankens omkostninger dekkes av kjøperen.

Så IKKE betal med Vipps hvis ikke du er sikker på at du vil beholde varene eller du ikke er enig i at du dekker egne omkostninger som inkluderer bankens begyr for betaling av regning.
 

Garanti:
Har du varer som har sluttet å virke?
Send det tilbake til oss og inkluder lapp med kort feilbeskrivelse, navnet og adressen din.
Hvis ikke du har bestilt selv inkluder ordrenummer og navnet på den som bestilte.

Sender du noe tilbake uten feilbeskrivelse det behandles som el-vare retur og kastes, det spiller ingen rolle om du har forklart det på e-post eller telefon, det sparer mye tid hvis lappen er inkludert i pakken.

Skyldes feilen på varen brukerfeil eller feilen finnes ikke kan du som kunde belastes for hele eller deler testing av og reparasjonen og fraktkostnadene.

 

www.nordicimport.com AS
Møllevn. 7
1940 BJØRKELANGEN

**************************************

Frakt og retur


Frakt & Eksp. : fraktmåter og kostnader finnes på bestillings-sider steg 3, her finner du alle muligheter bring.no leveres.

Varen kan sendes i retur til adressen på pakken innen 14 dager.

 

Forbrukerkjøpsloven § 14.Risikoens overgang
Risikoen går over på forbrukeren når tingen er levert i samsvar med § 7. Hvis leveringstiden er kommet og forbrukeren unnlater å overta en ting som er stilt til hans eller hennes rådighet, har forbrukeren likevel risikoen for tap eller skade som skyldes egenskaper ved tingen selv, for eksempel forråtnelse.

Pakker som er forsvunnet i postgangen
Dersom en pakke er forsvunnet i postgangen så må kunden gå til postkontoret og fylle ut et skjema som heter "Erstatningskjema Posten" som må returneres til oss. Noter saksnummeret for senere bruk. Dermed er dine problemer rundt dette løst.

Hvis det er BREVPOST som er borte i posten har det ikke noe med oss å gjøre. Etter overlevering til Posten har vi gjort det vi skal. Posten behandler ikke klager for bortkommet brevpost. Så bestiller du noe med høy verdi anbefaler vi for sikkerhets skyld at du velger frakt med forsikring og sporing... IKKE BREVPOST.

Angrerett
Garantier gjelder som ved en ordinær handel. Ved garantireklamasjon må det påstått defekte produktet returneres til oss med manualer og original emballasje, hvis ikke annet er avtalt.

Vi følger Norsk forbrukerjøpslov. Retur av varer må skje innen 14 dager på kundens regning.

I følge Angrerettloven § 9 informerer vi deg om dette:

    * Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet. (jf Angrerettloven § 6, punkt e)
    * Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side. (jf. Angrerettloven § 12 punkt a)
    * Alle forsendelser til nordicimport.com vedrørende returer, garantireklamasjoner, og lignende må vedlegges et følgeskriv som refererer til opprinnelig ordrenummer, samt informasjon om hva forsendelsen gjelder. Forsendelsen til Perlebutikk.com skal skje kostnadsfritt for Perlebutikk.com. Pakker som er sendt i oppkrav eller "mottaker betaler, frakt" vil ikke bli hentet ut (jf. Angrerettloven § 15 første ledd). Er varen sendt gjennom posten eller annen selvstendig fraktfører skal den sendes tilbake på samme måte (jf. Angrerettloven § 15 tredje ledd).
    * Når du angrer ved postordresalg, behøver du ikke å løse ut varen fra postkontoret. Det er nok at du sender en mail til selgeren om at du angrer, og sender varen i retur. Kjøperen må selv dekke returkostnadene.

Angrefrist
Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).

Tilbake